- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"א 35518-04-12
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
35518-04-12
30.1.2013 |
|
בפני : יאיר דלוגין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עדי דיטקובסקי 2. עידית דיטקובסקי 3. יונה דיטקובסקי עו"ד לידיה תמיר |
: אברהם דיטקובסקי עו"ד אלכסנדר רינון |
| החלטה | |
לאחר עיון בטענות הצדדים במסגרת בקשות התובעים לחייב הנתבע להשיב על שאלון ולגלות מסמכים ספציפיים, כמו גם ליתן תצהיר גילוי מסמכים כללי, יתכבד בא כוח התובעים לצרף מחדש את השאלון שנשלח, כדי שניתן יהיה לתת החלטה בבקשה זו (רק העמוד הראשון שלו נסרק לתיק האלקטרוני במסגרת הבקשה שהוגשה).
לעניין הבקשה לגילוי מסמכים וטענות הנתבע אודות הקדמת המאוחר והזהות שבין מתן החשבונות המבוקש בתביעה ולבין המסמכים המבוקשים במסגרת גילוי המסמכים, אמנם, במסגרת תביעה למתן חשבונות, על התובע להוכיח בראש ובראשונה, את זכותו לקבלת החשבונות. רק לאחר מכן בית המשפט, ככל שמוכחת הזכות, מורה על העברת המסמכים, כשהשלב השני של המשפט מתנהל בשאלת ה"נזק" היינו, האם לאחר העברת המסמכים, מסתבר כי הנתבע חייב כספים לתובע כפי שסבר התובע.
לפיכך, בשלב הראשון זה ניהול התביעה למתן חשבונות, ובטרם הוכחה הזכות (במסגרת הליך של שמיעת ראיות, סיכומים ומתן החלטה בנושא), פשיטא כי הנתבע אינו חייב להעביר את המסמכים שמהווים אותם חשבונות המבוקשים בתביעה ואם דרישת גילוי המסמכים כוללת מסמכים כאמור, אין להיענות לדרישה זו. אין בכך כדי לגרוע מזכות התובע לדרוש כבר בב הראשון של ניהול התביעה למתן חשבונות, גילוי מסמך ספציפי שרלוונטי להוכחת הזכות לקבלת המסמכים.
ומן הכלל אל הפרט: משנראה כי הנתבע עצמו מודה בכך שהתובעים 1 ו-2 הפכו למן שנת 2000 לבעלים של 25% מהבניין ומשהנתבע מודה כי טיפל בלעדית בבניין וקיבל לידיו דמי שכירות ומשנראה כי לא הועלתה בכתב ההגנה טענה לפיה התובעים הנ"ל לא זכאים לקבל חלקם מדמי השכירות הנ"ל (למעט בכפוף לניכוי ההוצאות שהיו בניהול הבניין), נראה כי אין לנתבע כל הגנה לעניין השלב הראשון של ההליך, היינו ביחס לעצם הזכות של התובעים הנ"ל לקבל חשבונות כמבוקש בתביעה לגבי התקופה משנת 2000 והלאה. משאין הגנה בעניין זה, לכאורה, ניתן לתת כבר עתה, לא רק צו לגילוי מסמכים כמבוקש לגבי שנת 2000 והלאה, אלא אף צו למתן חשבונות כמבוקש בתביעה, לגבי התקופה משנת 2000 והלאה. מיותר לציין כי אין בכך כדי לומר דבר לגבי השאלה האם יימצא הנתבע חייב כספים לתובעים הנ"ל ביחס לתקופה זו. עניין זה עוד יתברר לאחר העברת החשבונות ומידע לגבי דמי שכירות שהתקבל ולאחר בירור טענות הנתבע לגבי הוצאות שהוציא על הבניין כמו גם בירור יתר טענות הצדדים הנוגעות לנושא ה"נזק".
מאחר והנושא של העדר הגנה לכאורה כאמור עלה במסגרת בקשה לגילוי מסמכים ולא במסגרת בקשה למתן צו לחשבונות לפי התביעה בהעדר הגנה, מוצא אני לנכון, בטרם מתן החלטתי, לאפשר לנתבע להגיב על האמור לעיל ולהודיע מדוע אין מקום כי בית המשפט ייתן כעת ובנסיבות האמורות צו למתן חשבונות כמבוקש בתביעה לזכות התובעים 1 ו-2 ביחס לתקופה משנת 2000 ועד הגשת התביעה.
ביחס לתקופה שקדמה לשנת 2000, הנושא מורכב יותר. כאן, ישנה מחלוקת בין הצדדים, המשתקפת בכתבי הטענות. הנתבע טוען כי חרף הרישום בלשכת רישום המקרקעין, אין לתובעים זכויות בבניין מכוח צו הירושה. מאחר ונושא זה נמצא במחלוקת, לא ניתן לתת צו גילוי מסמכים כמבוקש לגבי תקופה זו, שכן מתן צו כאמור, כמוהו כהיענות לשלב הראשון של בירור התביעה למתן חשבונות ובטרם הוכחה הזכות.
מוצע כי באי כוח הצדדים יבואו בדברים בעקבות החלטתי זו וינסו להגיע להסדר דיוני מוסכם בכל השאלות העולות מן האמור לעיל. ניתנת שהות של 14 יום מקבלת החלטתי לצורך כך כשהצדדים יגישו הודעה מוסכמת או הודעות נפרדות עד יום 1.3.13. לאחר קבלת ההודעות אתן הוראות להמשך ניהול התיק לרבות החלטה בבקשות התלויות ועומדות בנושא השאלון ומסמכים ככל שיהיה צורך בכך.
נקבע לתז"פ ליום 3.3.13.
ניתנה היום, י"ט שבט תשע"ג, 30 ינואר 2013, בלשכתי. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
